Samacheer Kalvi 10th English Grammar Sentence Patterns

Samacheer Kalvi 10th English Grammar Sentence Patterns

Students you can Download Samacheer Kalvi 10th English Book Solutions Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise it complete Syllabus and score more marks in your examinations. To Study 10th English grammar for get more Marks and attempt all english grammar practice sections covered in the Samacheer Kalvi 10th English Book and excellent in reading, writing, and speaking English better.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Grammar Sentence Patterns

Identify the sentence pattern for the following sentences.
1. The girls are studying.
(a) SVIODO (b) SVOC (c) SV (d) SVCA
Answer:
(c) SV

2. Children like cookies.
(a) SVAAA (b) SVO (c) SVOC (d) SVCA
Answer:
(b) SVO

3. I played yesterday
(a) SVA (b) SVOC (c) SVIODO (d) SVCA
Answer:
(a) SVA

4. The gates were closed.
(a) SVIODO (b) SV (c) SVO (d) SVOCA
Answer:
(b) SV

5. The children speak courteously.
(a) SVA (6) SVOC (c) SVA (d) SVC
Answer:
(a) SVA

6. Video games keep children busy.
(a) SVA (b) SVOC (c) SVA (d) SVC
Answer:
(b) SVOC

7. Hema placed the books on the table.
(a) SVO A (b) SVO (c) SVA (d) SVC
Answer:
(a) SVO A

8. Writing makes one a perfect man.
(a) SVA (b) SVOC (c) SVA (d) SVC
Answer:
(b) SVOC

9. She showed me her new mobile phone.
(a) SVA (b) SVOC (c) SVA (d) SVIODO
Answer:
(d) SVIODO

10. Sindhu won a silver medal in Olympics.
(a) SVA (b) SVOC (c) SVO A (d) SVC
Answer:
(c) SVO A

11. My teacher asked me a question.
(a) SVIODO (b) SVOC (c) SVA (d) SVC
Answer:
(a) SVIODO

12. Cricket matches are played regularly at check stadium.
(a) SVA (b) SVOC (c) SVAA (d) SVC
Answer:
(c) SVAA

13. He gave us a party.
(a) SVA (b) SVIODO (c) SVA (d) SVC
Answer:
(b) SVIODO

14. You must repay kindness always.
(a) SVA (b) SVOC (c) SVA (d) SVO A
Answer:
(d) SVO A

15. We elected Latha our union chairman last month.
(a) SVA (b) SVOCA (c) SVA (d) SVC
Answer:
(b) SVOCA

16. They gave Rahim this home last week.
(a) SVA (b) SVOC (c) SVIODOA (d) SVC
Answer:
(c) SVIODOA

17. Honey tastes sweet.
(a) SVC (b) SVOC (c) SVA (d) SVC
Answer:
(a) SVC

18. India is an agricultural country.
(a) SVA (b) SVOC (c) SVA (d) SVC
Answer:
(d) SVC

19. Once Sam was an athlete.
(a) SVA (b) ASVC (c) SVA (d) SVC
Answer:
(b) ASVC

20. Generally children like ice cream.
(a) SVA (b) SVOC (c) ASVO (d) SVC
Answer:
(c) ASVO

21. Kumar was our Panchayat President last year.
(a) SVCA (b) SVOC (c) SVA (d) SVC
Answer:
(a) SVCA

22. Teja is busy in the office.
(a) SVA (b) SVOC (c) SVA (d) SVCA
Answer:
(d) SVCA

23. Are you angry?
(a) SVA (b) VSC (c) SVA (</) SVC
Answer:
(b) VSC

24. She is now a professor in New Jersey.
(a) SVACA (b) SVOC (c) SVA (d) SVC
Answer:
(a) SVACA

25. Suddenly they heard a cry.
(a) SVA (b) SVOC (c) SVA (d) ASVC
Answer:
(d) ASVC