Samacheer Kalvi 10th English Grammar Degrees of Comparison

Samacheer Kalvi 10th English Grammar Degrees of Comparison

Students you can Download Samacheer Kalvi 10th English Book Solutions Guide Pdf, Tamilnadu State Board help you to revise it complete Syllabus and score more marks in your examinations. Study 10th English grammar for get more Marks and attempt all english grammar practice sections covered in the Samacheer Kalvi 10th English Book and excellent in reading, writing, and speaking English better.

Tamilnadu Samacheer Kalvi 10th English Grammar Degrees of Comparison

Positive Comparative Superlative

Choose the correct option and complete the sentences
1. No other animal is ……………………………………. the elephant.
(a) more graceful as (b)more graceful than (c) so graceful as
Answer:
(c) so graceful as

2. Very few places in India are ……………………………………. Kashmir.
(a) more beautiful as (b) as beautiful as (c) most beautiful as
Answer:
(b) as beautiful as

3. No other girl in the village is ……………………………………. Monisha.
(a) most smart as (b) more smart as (c) as smart as
Answer:
(c) as smart as

4. No other metal is ……………………………………. iron.
(a) most useful as (b) more useful as (c) as useful as
Answer:
(c) as useful as

5. Kolkata is one of the ……………………………………. in India.
(a) biggest city (b) bigger city (c) biggest cities
Answer:
(c) biggest cities

6. No other peak in the world is ……………………………………. Mt. Everest.
(a) the highest (b) higher than (c) as high as
Answer:
(c) as high as

7. The dining room is ……………………………………. many other rooms in this house.
(a) as spacious as (b) more spacious than (c) most spacious than
Answer:
(b) more spacious than

8. Very few Indians are ……………………………………. Metha Bhaskar.
(a) more greater than (b) as great as (c) the greatest
Answer:
(b) as great as

9. Rani does not practice Bharatanatyam ……………………………………. Yazhini does.
(a) more than (b) as most others (c) as much as
Answer:
(c) as much as

10. Iron is not ……………………………………. gold.
(a) most precious (b) so precious as (c) more precious than
Answer:
(b) so precious as

11. The Marina Beach is ……………………………………. in Asia.
(a) longer than any other Beach (b) more long than any other Beach (c) more long as other Beaches
Answer:
(a) longer than any other Beach

12. The Madurai jasmine is ……………………………………. any other flower.
(a) more fragrant than (b) more as fragrant as (c) most fragrant than
Answer:
(a) more fragrant than

13. Very few cricketers are ……………………………………. Kohli.
(a) as devoted as (b) more devoted than (c) most devoted
Answer:
(a) as devoted as

14. It is not ……………………………………. to preach.
(a) easier than practice (b) so easy as to practice (c) easiest to practice
Answer:
(b) so easy as to practice

15. The ant is ……………………………………. any other tiny insect.
(a) more industrious than (b) so industrious as (c) most industrious as
Answer:
(a) more industrious than

16. Blue whale is the ……………………………………. sea mammal.
(a) as big as other (b) biggest (c) not so big as other
Answer:
(b) biggest

17. The Anaconda is the ……………………………………. snake known to man.
(a) as long as other (b) longest (c) longer than any other
Answer:
(b) longest

18. Rajasthan is hotter ……………………………………. states in India.
(a) as more other (b) than most other (c) as much as any other
Answer:
(b) than most other

19. Humming bird is the ……………………………………. in the world.
(a) smallest bird (b) smaller than (c) as small as others
Answer:
(a) smallest bird

20. Nobody loves a child ……………………………………. her mother does.
(a) more as such (b) as much as (c) more than as
Answer:
(b) as much as